Τα οφέλη μιας κουταλιάς μελιού με κανέλα καθημερινά



Τα οφέλη μιας κουταλιάς μελιού με κανέλα καθημερινά 
Η κανέλα και το μέλι είναι δυο πολύ θρεπτικές τροφές με πάρα πολλά οφέλη για την υγεία μας και με λαχταριστή γεύση. Εάν τα συνδυάσετε, θα αυξήσετε το καλό που μπορούν να σας κάνουν και θα μπορέσετε να τα καταναλώσετε ευκολότερα κάθε μέρα.
Ο συνδυασμός μελιού με κανέλα που σας προτείνουμε μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, να δυναμώσετε τις άμυνες του οργανισμού, να βελτιώσετε την πέψη, να φροντίσετε τις αρθρώσεις, να θεραπεύσετε την αϋπνία και το στρες και να αυξήσετε τη λίμπιντό σας.

Οφέλη

Ο συνδυασμός κανέλας και μελιού που θα αναλύσουμε παρακάτω, όταν καταναλώνεται καθημερινά μπορεί να σας χαρίσει τις εξής ευεργετικές δράσεις:
    poto-kanellas
  • Χάστε βάρος: σας βοηθά να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας και να μειώσετε την όρεξη για ζάχαρη. Η κανέλα επίσης ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και βοηθά το σώμα να απομακρύνει τα περιττά υγρά και λίπη που διαθέτει. Καταναλώστε το μείγμα ανάμεσα στα γεύματα, ανακατεμένο με ζεστό νερό.
  • Θωρακίστε τις άμυνες του οργανισμού: ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα θερμαντικός και αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό. Με άλλα λόγια, σας βοηθά να ζεστάνετε το σώμα σας και να γλιτώσετε από ασθένειες που προκαλούν τα βακτήρια και οι ιοί.
  • Καταπολεμήστε και θεραπεύστε τις μολύνσεις στο λαιμό: οι αντιβιοτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των δύο συστατικών θεραπεύουν τη φαρυγγίτιδα, την αμυγδαλίτιδα, την αφωνία, τη δυσφωνία. Ανακατέψτε μια κουταλιά του μείγματος με ζεστό νερό, κάντε γαργάρες και καταπιείτε.
  • Βελτιώστε την κατάσταση των αρθρώσεών σας: χάρη στις θερμαντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του, το μείγμα αυτό είναι πολύ καλό για την αντιμετώπιση ασθενειών όπως της αρθροπάθειας, της οστεοαρθρίτιδας και άλλων.
  • Μειώστε τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων: επειδή βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει τη χοληστερίνη, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και ρυθμίζει τους χτύπους της.
  • Αυξήστε τη λίμπιντο: η κανέλα θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά για άντρες αλλά και για γυναίκες. Καταναλώστε μια κουταλιά το πρωί και μία πριν από τον ύπνο.
kanella
  • Βελτιώστε την πεπτική λειτουργία και καταπολεμήστε την υπερβολική παραγωγή γαστρικών υγρών: για να το κάνετε αυτό, πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει μία κουταλιά του μείγματος, κατά προτίμηση πριν από το γεύμα. Μπορείτε επίσης να το πάρετε και σε μορφή τσαγιού.
  • Δώστε στον οργανισμό σας ενέργεια και μειώστε το στρες: εσωτερικά αλλά και εξωτερικά. Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των δυο συστατικών, το μείγμα περιορίζει την καταστροφή των ιστών που φέρνει ο χρόνος και έτσι βοηθά και στην ομορφιά. Επίσης συνεισφέρει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών.
  • Καταπολεμήστε τις αϋπνίες: πιείτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό προτού πέσετε για ύπνο.

Τι θα χρειαστείτε

Χρειάζεστε μόνο κανέλα και μέλι. Ιδανικά θα πρέπει να είναι και τα δύο καλής ποιότητας.
Το μέλι πρέπει να είναι βιολογικό αφού έτσι θα ξέρετε με σιγουριά  ότι έχει δεχθεί μόνο φυσική επεξεργασία και δεν περιέχει τεχνητά πρόσθετα. Πρέπει επίσης να είναι ωμό μέλι, όχι από εκείνα που έβρασαν σε υψηλές θερμοκρασίες για να διατηρούν μονίμως υγρή όψη. Με άλλα λόγια, όταν έχει κρύο είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκληραίνει. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, χρησιμοποιήστε τεχνική μπεν-μαρί για να το ζεστάνετε χωρίς να χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες.
Από την άλλη, και η κανέλα πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Μπορείτε να καταλάβετε την ποιότητά της από το άρωμά της.
meli

Πώς να ετοιμάσετε το μείγμα

Ανακατέψτε το υγρό μέλι με την κανέλα, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ παχύ. Αποθηκεύστε το σε καλά κλεισμένο γυάλινο δοχείο. Μπορείτε να το αφήσετε εκτός ψυγείου, αρκεί να βρίσκεται σε δροσερό σημείο και να μην έχει υπερβολικά πολύ ζέστη. Το μείγμα αυτό κρατάει πολύ καιρό χωρίς να χαλάσει και δεν χρειάζεται συντηρητικά, χάρη στα συστατικά του.
kanella-meli-meigma

Πώς το καταναλώνετε

Η απλή συνιστώμενη δόση είναι μία κουταλιά αυτού του μείγματος κάθε μέρα. Για τα μικρά παιδιά συνίσταται ένα κουταλάκι του γλυκού.
Μπορείτε να το ανακατέψετε με λίγο ζεστό νερό για να αποκτήσει ποιότητα και γεύση ενός γλυκού αφεψήματος ή τσαγιού. Μπορείτε να το ανακατέψετε και με κρύο νερό. Έτσι θα έχετε ένα δροσερό και υγιεινό αναψυκτικό. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με χυμό, γάλα ή γιαούρτι, αλλά όχι να το μαγειρέψετε.
Καλό είναι να παίρνετε τη συμβουλή του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε θεραπεία, επειδή και τα φυσικά προϊόντα έχουν αντενδείξεις μερικές φορές, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με ορισμένα φάρμακα. Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες.

ΠΗΓΗ http://meygeia.gr/ta-ofeli-mias-koutalias-meliou-kanela-kathimerina/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις