Codex Alimentarius - Διατροφικός Κώδικας

ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΟΠΛΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Εάν υπάρχει ένα εργαλείο με το οποίο μπορείς να ελέγξεις απόλυτα τον άνθρωπο, αυτό είναι η ίδια του η τροφή, το αγαθό με το οποίο εξασφαλίζει την επιβίωση του. Πίσω απ' τον περίφημο διατροφικό κώδικα κρύβεται μια εφιαλτική πραγματικότητα. Ο κώδικας ισχύει επίσημα από το 1963 με τη σύμπραξη του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), όπου και δημιουργήθηκε η επιτροπή που λειτουργεί πίσω απ' τον κώδικα, επιτροπή η οποία υπάγεται στον Ο.Η.Ε..

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Η ιστορία του κώδικα alimentarius αρχίζει το 1893 στην Αυστροουγγαρία. Αιτία ήταν τα προβληματα που είχαν προκύψει κατά την εκδίκαση υποθέσεων για θέματα διατροφής και τροφίμων τα οποία έκαναν επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει ένας κοινός κανονισμός. Ο κανονισμός αυτός, εφαρμόστηκε επιτυχώς έως το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία.
 

Ο κώδικας όμως δεν ξεχάστηκε. Χρόνια αργότερα έκανε και πάλι την εμφάνισή του σε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα του ελέγχου του πληθυσμού μέσα από τη διατροφή. Ιθύνων νους της νέας ιδέας ήταν ο Fritz derMeer. Πρόεδρος της εταιρίας I.G.FARBEN. Η εταιρία I.G.FARBEN κατασκεύαζε όπλα, πυρομαχικά για το ναζιστικό στρατό καθώς και ειδικό το αέριο μαζικής εξόντωσης των κρατούμενων. Ο Fritz derMeer καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρεμβέργης για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αλλά λίγα χρόνια μετά αποφυλακίστηκε. Λίγους μήνες μετά πρότεινε την επαναφορά του κώδικα Alimentarius ως μέσο ελέγχου του πληθυσμού μέσω της τροφής. Ο ΟΗΕ με απόφαση του, το 1962 ενεργοποιεί ξανά τον κώδικα με το επιχείρημα της προστασίας των καταναλωτών. Η "φονική" εταιρία του δεν εξαφανίστηκε, αλλά διασπάστηκε σε τρεις νέες μεγάλες εταιρείες φαρμάκων: τις πολύ γνωστές Bayer, Hoechst και Basf!

Ο Κώδικας αυτός  όπως εφαρμόζεται  στις Η.Π.Α με το νόμο «Senate Bill 510», απαγορεύει την χρήση θρεπτικών  ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα τα οποία χαρακτηρίζονται τοξίνες-δηλητήρια(!!) για την «πρόληψη, αντιμετώπιση, ή θεραπεία οποιασδήποτε πάθησης ή ασθένειας», ενώ κάθε είδος τροφής, ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα, θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να… «απομακρυνθούν», όλα τα… «τοξικά» θρεπτικά στοιχεία! Στις Η.Π.Α απαγορεύεται ακόμα και η ατομική-σπιτική καλλιέργεια!
 
Ας έρθουμε τώρα και στο Μέλι.
 
Δοκιμές μεγάλης κλίμακας για το μέλι στα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι περίπου το 75 τοις εκατό του μελιού στην αγορά δεν είναι καν πραγματικό.
Σύμφωνα με έρευνα της ασφάλειας των Τροφίμων , το σημερινό μαζικό παραχθέν μέλι είναι συχνά κενό απο πραγματική γύρη, που υποβάλλεται σε επεξεργασία τεχνητά απο την Κίνα. Οι εμπειρογνώμονες παραγωγής μελιού και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας συμφωνούν ότι το πραγματικό μέλι πρέπει να περιέχει αληθινά μικροσκοπικά σωματίδια. Να τονίσω εδώ ότι αυτό το μέλι πωλείται νόμιμα στην Αμερική. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε μια ιδέα για το τι μας περιμένει στο μέλλον.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις