Τρώμε ψέμματα.......... απο το κουτί της Πανδώρας.

Παρακολουθώντας την εκπομπή στο youtube, πραγματικά έμεινα έκπληκτος με τα όσα λέχθηκαν από ειδικούς και επιστήμονες για το θέμα της διατροφής. Η συγκεκριμένη εκπομπή έρχεται σαν επιστέγασμα της προηγούμενης ανάρτησης και επιβεβαιώνει σε μεγάλο βαθμο τις διατάξεις του κώδικα Alimentarius.

Το χειρότερο βέβαια απο όλα και κάτι που μου ήταν εντελώς άγνωστο ήταν το θέμα των πλαστικών μπουκαλιών σε σχέση με το νερό και την ψύξη του. Όταν τοποθετήσουμε το πλαστικό μπουκάλι με το νερο στο ψυγείο ή στην κατάψυξη αυτό απελευθερώνει διοξίνες οι οποίες περνάνε μέσα στο νερό. Άξιζει να δείτε την περιγραφή για αυτό το θέμα του κύριου Σπύρου Πηλιούση Βιολόγου - Βιοχημικού στο 18:40 λεπτό.

Σκληρό και άνοστο το πρώτο συνθετικό μπιφτέκι του κόσμου

Στοίχισε 250.000 ευρώ
 
Με το επιχείρημα ότι η τεχνολογία τους αποτελεί ίσως ένα βιώσιμο τρόπο κάλυψης των ολοένα αυξανόμενων επισιτιστικών αναγκών του κόσμου, επιστήμονες μαγείρεψαν και δοκίμασαν το πρώτο εργαστηριακό μπιφτέκι παγκοσμίως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.
Παρά τη μάλλον συνηθισμένη εμφάνισή του, το μπέργκερ, το οποίο αποτελεί το αποτέλεσμα πενταετών μελετών σε εργαστήριο της Ολλανδίας, παρασκευάστηκε από κύτταρα αγελάδας, που μετατράπηκαν σε 20.000 λωρίδες μυών. Αυτές με τη σειρά τους ενώθηκαν για να δημιουργήσουν ένα «πατέ», από το οποίο φτιάχτηκε το ακριβότερο μπιφτέκι του κόσμου, καθώς στοίχισε 250.000 ευρώ.
«Περίμενα η υφή του να είναι πιο μαλακή», δήλωσε η Χάνι Ρύτσλερ, ερευνήτρια σε εργαστήριο τροφίμων, η οποία ήταν η πρώτη που δοκίμασε το μπιφτέκι. Πρόσθεσε ότι, ενώ η απουσία λιπαρών ήταν αισθητή, η γεύση του αμφιλεγόμενου εδέσματος θύμιζε οπωσδήποτε κρέας παρά κάποιο υποκατάστατο με βάση τα λαχανικά.

Στην ίδια εκπομπή περιγράφεται το παραπάνω πείραμα απο τον Σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη στο 14:30 λεπτό αλλά και απο τον  Σπύρο Πηλιούση Βιολόγυ - Βιοχημικό στο 15:10 λεπτό.

Δεν ξέρω τι άλλο να πω τα σχόλια δικά σας !!!!


Σχόλια

  1. Δεν κατάλαβα τον τίτλο
    μας λέει ψέμματα βαξεβανης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι φίλε ο τίτλος της εκπομπής του Βαξεβάνη είναι 'Τρώμε ψέμματα'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ανωνύμων δεν θα εμφανίζονται στο ιστολόγιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις