Αγναντευόντας την Γέφυρα !!!

Επηρεασμένος απο τις μέλισσες στο Λονδίνο και ιδιαίτερα στο Notting Hill όπου οι μελισσοκόμοι εκεί διατηρούν μελίσσια σε ταράτσες, σκέφτηκα φέτος να κάνω κάτι παρόμοιο. 
London Honey Show at The Lancaster London

Έτσι τέλος Ιουλίου έκοψα κάποιες παραφυάδες και τις έβαλα στην ταράτσα στο πατρικό μου σπίτι, θέλοντας να δώ πως θα εξελιχθούν. Παρατήρησα πώς το μικροκλίμα της περιοχής και οι πλούσιοι και περιποιημένοι κήποι βοήθησαν στην ανάπτυξη τους με έναν τρόπο ο οποίος ήταν πρωτόγνωρος για εμένα. Θεωρώ πως μεγάλο ρόλο έπαιξε ο περιορισμένος αριθμός των μελισσιών, δηλαδή το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχαν τόσα μελίσσια όσα μπορούσε να υποστηρίξει η περιοχή και γενικότερα δεν υπήρχε κορεσμός. Επιπλέον το σημείο όπου τοποθετήθηκαν ήταν και είναι προστατευμένο από τον αέρα σε μεγάλο βαθμό πράγμα που ήταν μια ακόμη βοήθεια στην εν γένη πορεία τους.


Σήμερα το πρωί κατεβαίνοντας στην παραλία άκουσα τα αλμυρίκια να βουίζουν.Το αλμυρίκι - αρμυρίκι οταν είναι ανθισμένο τα λουλούδια του είναι πολύ περισσότερα από τα φύλλα του. Είναι φυτό που δίνει πολλή γύρη και μέλι. Η πλούσια ανθοφορία του, και το υπέροχο άρωμα που βγάζουν τα λουλούδια του, προσελκύουν τις μέλισσες. Είναι ένα από τα καλλίτερα μελισσοκομικά φυτά.
 
Είναι δενδρύλλια που βρίσκονται αυτοφυή σε πολλές παραθαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας και της Μεσογείου, κοντά σε παραλίες, όχθες ποταμών και ρέματα που ο υδάτινος ορίζοντας είναι υφάλμυρος.
Το αλμυρίκι έχει δυνατό ριζικό σύστημα και οι ρίζες του διακλαδώνονται φτάνοντας σε μεγάλο βάθος. Τα κλαδιά του είναι λεπτά και τα φύλλα του είναι πολυάριθμα σχηματίζοντας λέπια. Τα άνθη του είναι πολύ μικρά ρόδινα ή λευκορόδινα, διατάσσονται δε σε μακριές ταξιανθίες και φύονται στα άκρα των κλαδιών.
Εξαιρετικά ανθεκτικό στη ξηρασία και στην αλατότητα του εδάφους ευνοείται κιόλας από το ράντισμα με θαλασσινό νερό. Καλλιεργείται κατά μήκος των ακτών ως καλλωπιστικό, για τη δημιουργία ανεμοφρακτών, αλλά και για τη σκιά του στις παραλίες.
 
πηγή http://el.wikipedia.org/
 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις